0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Canesten Gyn 3, 200 mg, 3 comprimate vaginale, Bayer

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 42.29 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Brand

Stoc Magazin - Timp de livrare: 48 de ore

Cod ANM medicament

W51385001

Tip medicament

OTC

Documente

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Indicații:
Canesten Gyn 3, comprimate vaginale este indicat în:
- infecţii vaginale determinate de fungi (îndeosebi Candida);
- suprainfecţii vaginale determinate de bacterii sensibile la clotrimazol.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la clotrimazol sau la oricare dintre excipienţii produsului.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Canesten Gyn 3, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Fertilitatea:
Nu au fost efectuate studii la oameni cu privire la influența asupra fertilității. Studiile efectuate la animale nu au dovedit influența asupra fertilității.

Sarcina:
Există date limitate cu privire la utilizarea clotrimazol la gravide. Studiile la animale au demonstrat toxicitate asupra reproductibilitații la doze orale mari (vezi pct 5.3). În cazul tratamentului vaginal, expunerea sistemică minimă nu pare să fie însoțită de efecte toxice asupra reproductibilității.
Clotrimazol poate fi folosit în timpul sarcinii dar numai sub supravegherea unui medic. În timpul sarcinii comprimatele vaginale vor fi introduse fără aplicator. Ca masura de precautie este preferabil a se evita utilizarea Clotrimazol in primul trimestru de sarcina .

Alăptarea:
Studiile farmacologice/toxicologice la animale au arătat că după administrarea intravenoasă, clotrimazol și metaboliții lui se excretă în laptele matern. ( vezi sectiunea 5.3) Nu poate fi exclus un risc asupra sugarului. Trebuie decis dacă se oprește alăptarea sau dacă se temporizează tratamentul cu clotrimazol, pe baza analizei raportului beneficiu pentru mamă/risc pentru făt.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Canesten Gyn 3 nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Mod de administrare:
Doze şi mod de administrare:
Comprimatul Canesten Gyn 3 se introduce în vagin cu ajutorul aplicatorului, cât mai profund posibil, seara la culcare, înainte de așezarea în pat.
Introducerea comprimatului vaginal se face în poziţie de clinostatism dorsal, având picioarele depărtate şi uşor îndoite.

Comprimatele vaginale Canesten Gyn 3 necesită un mediu umed intravaginal, pentru a se dizolva complet. Altfel, fragmentele nedizolvate pot cădea din vagin. Pentru a preveni nedizolvarea, comprimatele vaginale Canesten Gyn 3 trebuie introduse în vagin cât mai profund posibil, seara la culcare. În situaţia în care comprimatul nu s-a dizolvat complet după o noapte, trebuie luată în considerare utilizarea cremei vaginale.

Femei adulte, adolescente cu vârsta peste 16 ani: doza recomandată este de 200 mg clotrimazol (un comprimat vaginal Canesten Gyn 3), timp de 3 zile consecutive. Dacă este necesar, tratamentul poate fi repetat.

Dacă simptomele persistă pentru mai mult de 7 zile, pacienta s-ar putea să aibă o afecţiune care necesită tratament recomandat de către medic.

Tratamentul poate fi repetat, dacă este necesar, cu toate acestea, infecţiile recurente pot indica o afecţiune de bază asociată. Pacienta trebuie să se adreseze medicului dacă simptomele revin în decurs de 2 luni.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Compozitie:
Un comprimat vaginal conţine clotrimazol 200 mg.

Prezentare:
3 comprimate vaginale


Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

5948912000037

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

25-04-2024

Produse similare