0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Clotrimazol spray 10 mg/ml, 20 ml, Rompharm

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 10.89 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Contacteaza-ne pentru a afla mai multe detalii despre achizitionarea acestui produs.

Tip medicament

OTC

Documente

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indicații:  
Clotrimazol Rompharm se utilizează pentru tratamentul infecţiilor determinate de fungi la nivelul pielii piciorului (piciorul atletului sau Tinea pedis), între degetele de la mâini sau picioare, la nivelul pielii din jurul unghiei, la nivelul pielii corpului (Tinea cruris, Tinea corporis), precum și în caz de candidoze superficiale la nivelul pielii și pitiriazis versicolor. Este indicat la adulţi, vârstnici, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 5 ani.

Compoziţie
Substanţa activă este clotrimazol. Un mililitru soluţie conţine 10 mg clotrimazol.
Celelalte componente sunt: macrogol 300, propilenglicol (E 1520), alcool izopropilic.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Spălaţi şi uscaţi zona de piele afectată cât şi zonele înconjurătoare, apoi spălaţi-vă pe mâini.
Când se utilizează medicamentul pentru prima dată se pulverizează în aer prin apăsarea pompei dozatoare de 2-3 ori. Astfel, pompa este pregătită pentru administrare.
Aplicaţi soluţia de la o distanţă de 5-10 cm pe zona afectată şi pe zona imediat înconjurătoare. Aplicaţi suficientă soluţie pe zona afectată şi pe zona înconjurătoare acesteia. Spălaţi-vă pe mâini după ce aţi atins zona de piele infectată astfel încât să nu se extindă infecţia şi în alte zone sau să transmiteţi infecţia altcuiva. După aplicare, zona afectată nu se acoperă cu pansament decât la recomandarea medicului.
Adulţi (inclusiv vârstnici), adolescenţi şi copii cu vârsta peste 5 ani: dacă medicul nu vă recomandă altfel, aplicaţi Clotrimazol Rompharm de 2-3 ori pe zi şi masaţi uşor zona afectată până când soluţia este absorbită în piele.
Durata tratamentului în care se obţine vindecarea este de:
- până la 3 săptămâni pentru pitiriazis versicolor;
- până la 3 săptămâni pentru infecţii interdigitale (infecții între degete, cum ar fi Tinea pedis);
- până la 4 săptămâni pentru celelalte tipuri de infecţii de la nivelul pielii.
După dispariţia simptomelor, tratamentul trebuie continuat încă 2 săptămâni.
Durata maximă a tratamentului este de 4 săptămâni.

Contraindicații:  
Nu utilizaţi Clotrimazol Rompharm dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Clotrimazol Rompharm.
- la copii cu vârsta sub 5 ani.

Precauții:
Nu trebuie să aplicaţi Clotrimazol Rompharm pe răni deschise sau pe mucoase. Nu trebuie să aplicaţi Clotrimazol Rompharm în zona ochilor, nasului sau gurii. Dacă accidental soluţia a ajuns în contact cu ochii, se spală zona afectată cu multă apă curată.
Vă rugăm să vă adresaţi medicului dacă aveţi o infecţie fungică la nivelul unghiei şi sub unghie, numită onicomicoză, care determină modificări ale culorii şi structurii unghiilor (unghii îngroşate, friabile). Clotrimazol Rompharm nu este indicat pentru tratamentul acestor infecţii. În acest caz, medicul vă va recomanda alt tratament.
Dacă în timpul tratamentului cu Clotrimazol Rompharm apare iritaţie la locul aplicării sau reacţii alergice (erupţie trecătoare pe piele, umflare a feţei, dificultate la respiraţie, mâncărime, febră), tratamentul trebuie întrerupt şi trebuie să mergeţi la medic.
Nu aplicaţi alte medicamente pe zonele tratate.
Utilizarea în acelaşi timp a clotrimazolului şi a anumitor antibiotice (amfotericină, nistatină, natamicină), poate reduce efectul acestora. În acest caz, întrebaţi medicul sau farmacistul înainte să administraţi Clotrimazol Rompharm.

Sarcină, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptați, credeţi că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Nu utilizaţi Clotrimazol Rompharm în timpul sarcinii sau alăptării decât la recomandarea medicului dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Clotrimazol Rompharm nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Prezentare:
20 ml

Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

5944728000100

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

25-04-2024

Produse similare