0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Romla crema anestezica, 5 tuburi, Elantis Farma

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 53.21 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Brand

Stoc Magazin - Timp de livrare: 48 de ore

Cod ANM medicament

W67556005

Tip medicament

OTC

Documente

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Indicații:
ROMLA conține două substanțe active numite lidocaină și prilocaină. Aceste substanţe aparţin unui grup de medicamente denumite anestezice locale.
ROMLA determină amorţirea suprafeţei pielii pentru o scurtă perioadă de timp. Se aplică pe piele înainte de anumite proceduri medicale. Aceasta ajută la blocarea durerii la nivelul pielii, cu toate acestea, puteţi încă să mai aveţi senzaţie de presiune și sensibilitate.

Compoziție:
- Substanțele active sunt lidocaină și prilocaină. Fiecare gram de cremă conține lidocaină 25 mg și prilocaină 25 mg.
- Alte ingrediente sunt ulei de ricin polioxil hidrogenat, carbomer 974P, hidroxid de sodiu 10% (pentru ajustarea pH-ului) și apă purificată.

Mod de administrare:
Adulţi, adolescenţi şi copii:
Se poate utiliza pentru a amorţi pielea înainte de:
- Inserţia unui ac (de exemplu, dacă faceţi o injecţie sau o analiză de sânge).
- Operaţii minore la nivelul pielii.
Adulți și adolescenți
De asemenea, se poate utiliza pentru:
A amorţi organele genitale înainte de:
- A face o injecție
- Proceduri medicale așa cum sunt cele de îndepărtare a verucilor
Un medic sau un asistent medical trebuie să aplice ROMLA la nivelul organelor genitale.
Adulți:
De asemenea, se poate utiliza pentru a amorţi pielea înainte de:
- Curăţarea sau îndepărtarea pielii afectate la nivelul ulcerelor membrelor inferioare
Pentru aplicarea pe zone unde pielea nu este intactă, medicamentul trebuie utilizat numai la recomandarea medicului, asistentului medical sau farmacistului.

Contraindicatii:
Nu utilizați ROMLA:
- dacă sunteţi alergic la lidocaină sau prilocaină, alte anestezice locale similare sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precauţii:
Înainte să utilizaţi ROMLA, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentului medical
- dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi o boală genetică rară care afectează sângele denumită „deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază”.
- dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi o problemă cu concentraţia unui pigment din sânge, denumită ‘methemoglobinemie’.
- Nu utilizaţi ROMLA pe zonele de piele cu erupţii, tăieturi, zgârieturi sau alte răni deschise, cu excepţia ulcerelor de la nivelul picioarelor. Dacă oricare dintre aceste probleme sunt prezente, discutaţi cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistentul medical înainte să utilizaţi crema.
- dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi o boală de piele pruriginoasă (cu mâncărime) denumită ‘dermatită atopică’, poate fi suficient un timp mai scurt de aplicare. Duratele de aplicare mai lungi de 30 de minute pot determina o creştere a incidenţei reacţiilor locale ale pielii.
- dacă luaţi anumite produse pentru tulburările de ritm ale inimii (antiaritmice din clasa III, aşa cum este amiodarona). În acest caz, medicul vă va monitoriza funcţia inimii.
Datorită absorbţiei potenţial crescute pe pielea proaspăt rasă, este important să respectaţi doza recomandată, suprafaţa şi timpul de aplicare.
Evitaţi contactul ROMLA cu ochii, deoarece poate produce iritaţie. Dacă ROMLA ajunge în mod accidental în ochi, trebuie imediat să clătiţi bine cu apă călduţă sau soluţie salină (clorură de sodiu).
Fiţi atent să evitaţi contactul ochilor cu orice altceva până la revenirea senzaţiilor. ROMLA nu trebuie aplicat în caz de afectare a timpanului.
Când utilizaţi înainte de vaccinări cu vaccinuri vii (de exemplu vaccin antituberculos), trebuie să reveniţi la medicul dumneavoastră sau asistentul medical după perioada de timp necesară pentru urmărirea rezultatului vaccinării 

Sarcină, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Este puţin probabil ca utilizarea ocazională a ROMLA în timpul sarcinii să aibă efecte adverse asupra fătului.
Substanţele active din ROMLA (lidocaină şi prilocaină) trec în laptele matern. Totuşi, cantitatea este atât de mică încât, în general, nu există niciun risc pentru copil.
Studiile efectuate la animale au arătat că fertilitatea masculilor şi femelelor nu este afectată

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
ROMLA nu influenţează sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje atunci când este utilizat în doza recomandată. 

Prezentare:
5 tuburi x 5 g

Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

5944752000428

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

20-04-2024

Produse similare