0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Nurofen Forte, 400 mg, 24 drajeuri, Reckitt Benkiser

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 37.3 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Brand

Stoc Magazin - Timp de livrare: 48 de ore

Cod ANM medicament

W65943003

Tip medicament

OTC

Documente

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indicatii:
Nurofen Forte face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care acţionează reducând durerea, inflamaţia şi febra.
Nurofen Forte este utilizat pentru a calma durerile uşoare până la moderate, cum sunt durerea de cap, incluzând migrena, durerea de dinţi, durerea menstruală şi a reduce febra.

Compozitie:
- Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare drajeu conţine ibuprofen 400 mg.
- Celelalte componente sunt:
- Nucleu: croscarmeloză sodică, acid stearic, citrat de sodiu, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.
- Strat de drajefiere: gumă arabică dispersată, carmeloză sodică, zahăr, talc, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, cerneală de inscripţionare Opacode S-1-15094 Red [shellac, oxid de fer roşu (E 172), propilenglicol, hidroxid de amoniu, simeticonă]

Mod de administrare:
1 drajeu administrat într-o priză unică sau de 3 ori pe zi, la intervale de 4 până la 6 ore. În migrenă, dozajul trebuie să fie: 1 drajeu administrat într-o priză unică, dacă este necesar 1 drajeu la intervale de 4 până la 6 ore.
Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 3 drajeuri (1200 mg).

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Nurofen Forte:
- dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- dacă aţi avut reacţii alergice, cum sunt astm bronşic, secreţii nazale, erupţie trecătoare pe piele cu mâncărime sau umflarea buzelor, a feţei, a limbii sau a gâtului după ce aţi luat medicamente care conţin acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru durere şi inflamaţie (AINS).
- dacă aţi avut ulcer sau sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subţire (duoden) legate de utilizarea anterioară a medicamentelor pentru durere şi inflamaţie (AINS)
- dacă aveţi ulcer sau sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subţire (duoden) sau dacă aţi avut două sau mai multe astfel de episoade în trecut
- dacă aveţi probleme ale ficatului, rinichilor sau inimii (incluzând boala cardiacă coronariană) severe
- dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină
- dacă suferiţi de deshidratare semnificativă (determinată de vărsături, diaree sau consumul insuficient de lichide)
- dacă aveţi orice sângerare activă (inclusiv la nivelul creierului)
- dacă aveţi o afecţiune de origine necunoscută având ca rezultat formarea anormală a celulelor sanguine
Nu se administrează la copii cu vârsta sub 12 ani.

Precautii:
Înainte să luați Nurofen Forte, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Ibuprofenul nu trebuie luat în ultimele 3 luni de sarcină, deoarece poate determina la făt tulburări majore la nivelul inimii, plămânilor şi rinichilor. Dacă este utilizat la sfârşitul sarcinii, poate determina tendinţă de sângerare atât la mamă, cât şi copil şi diminuează puterea contracţiilor uterine întârziind debutul naşterii.
Tratamentul în timpul primelor 6 luni de sarcină va fi recomandat numai de către medicul dumneavoastră, dacă este absolut necesar.
Ibuprofenul poate face mai dificilă încercarea de a rămâne gravidă. Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă planificaţi să rămâneţi gravidă sau dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.
Ibuprofenul trece în cantităţi foarte mici în laptele matern şi, de obicei, alăptarea nu trebuie întreruptă în timpul tratamentelor de scurtă durată. Cu toate acestea, dacă vi se recomandă un tratament de lungă durată, trebuie luată în considerare întreruperea definitivă a alăptării la sân.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
În general, ibuprofenul nu are reacţii adverse asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Cu toate acestea, întrucât la doze mari, în cazuri individuale, se pot manifesta reacţii adverse, cum sunt oboseală, somnolenţă, vertij (raportate ca frecvente) şi tulburări de vedere (raportate ca mai puţin frecvente), capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje ar putea fi afectată.  

Prezentare:
24 drajeuri


Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

5000158106536

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

25-04-2024

Produse similare