0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

ACC Junior sirop, 20 mg/ml, 100 ml, Sandoz

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 26.58 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Brand

Stoc Magazin - Timp de livrare: 24 de ore

Cod ANM medicament

W60559001

Tip medicament

OTC

Documente

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indicatii:
ACC Junior fluidifică mucusul vâscos în cazul afecţiunilor tractului respirator superior: laringită, sinuzită acută şi cronică, otită medie.
ACC Junior facilitează tusea şi expectoraţia secreţiilor în cazul afecţiunilor respiratorii acute şi cronice acompaniate de tulburări în formarea şi transportul mucusului: bronşită acută, bronşită astmatiformă, în acutizările bronho-pneumopatiei cronice, bronşiectazii, mucoviscidoză, astm bronşic.

Compozitie/100g sirop:
- Substanţa activă este acetilcisteina. O linguriţă dozatoare (5 ml soluţie orală) conţine acetilcisteină 100 mg.
- Celelalte componente sunt: p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), sorbitol (E 420), citrat de sodiu dihidrat, aromă de portocale 290038.

Mod de administrare:
- Copii cu vârsta sub 2 ani: administraţi ACC Junior la copiii cu vârsta sub 2 ani numai la recomandarea medicului, deoarece nu există suficientă experienţă cu privire la administrarea acetilcisteinei la acest grup de vârstă.
- Copii cu vârsta între 2 şi 6 ani 5 ml: (1 linguriţă dozatoare) de 2-3 ori pe zi (echivalent cu 200-300 mg acetilcisteină)
- Copii şi adolescenţi cu vârsta între 6-14 ani: 5 ml (1 linguriţă dozatoare) de 3-4 ori pe zi (echivalent cu 300-400 mg acetilcisteină)
- Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 14 ani:  10 ml (2 linguriţe dozatoare) de 2-3 ori pe zi (echivalent cu 400-600 mg acetilcisteină)
Durata tratamentului este functie de felul si gravitatea bolii. Tratamentul trebuie efectuat cel putin o saptamana, chiar si in cazul inflamatiilor usoare ale tractului respirator.
Se recomanda ca tratamentul sa fie continuat 2-3 zile dupa disparitia simptomelor. Se recomanda a nu se depasi doza zilnica recomandata.

Contraindicaţii:
Nu utilizaţi ACC Junior
- dacă sunteţi alergic la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
- dacă aveți ulcer peptic activ;
- la copiii cu vârsta sub 2 ani.

Precauţii:
Se recomandă prudenţă dacă acetilcisteina se utilizează în astmul bronşic sau la pacienţii cu ulcere evidenţiate anamnestic.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina:
Nu sunt disponibile suficiente date referitoare la utilizarea acetilcisteinei la femeile gravide. Studiile experimentale la animale nu sugerează efecte dăunătoare directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltării embrionale/fetale, nașterii sau dezvoltării post-natale. Acetilcisteina trebuie utilizată în timpul sarcinii după evaluarea strictă a raportului beneficiu-risc.
Alăptarea:
Nu sunt disponibile informații referitoare la excreția în laptele matern. Acetilcisteina trebuie utilizată în timpul alăptării numai după evaluarea strictă a raportului beneficiu-risc.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Nu se cunosc efectele asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Prezentare:
100 ml

Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

4030855502752

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

28-03-2024

Produse similare