0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Loperamid, 2 mg, 10 capsule, Laropharm

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 4.47 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Brand

Cod ANM medicament

W42860001

Tip medicament

OTC

Documente

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indicatii:
Loperamid Laropharm conţine clorhidratul de loperamidă, care aparţine unui grup de medicamente denumite antidiareice.
În caz de diaree, Loperamid Laropharm 2 mg capsule face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente.
Loperamid Laropharm 2 mg capsule se utilizează pentru tratamentul unui episod de:
- diaree acută la adulţi şi adolescenţi cu vârsta mai mare de 12 ani;
- diaree asociată cu sindromul colonului iritabil la adulţi cu vârsta mai mare de 18 ani.

Compoziție:
- Substanţa activă este clorhidratul de loperamidă. Fiecare capsulă conţine clorhidrat de loperamidă 2 mg.
- Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei - amidon de porumb, lactoză monohidrat, talc, stearat de magneziu; învelişul capsulei - dioxid de titan (E171), albastru strălucitor FCF (E133), carmoisină (E122), gelatină.

Mod de administrare:
Doze şi mod de administrare
Puteţi utiliza Loperamid Laropharm 2 mg capsule oricând în cursul zilei. Capsulele trebuie înghiţite cu o cantitate adecvată de lichid.
Loperamid Laropharm 2 mg capsule va fi numit mai jos Loperamid Laropharm.
Nu administraţi mai mult de 6 capsule Loperamid Laropharm în decurs de 24 de ore!
Dacă diareea persistă mai mult de 48 de ore, întrerupeţi tratamentul cu Loperamid Laropharm şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Tratamentul diareei acute:
Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani:  Administraţi 2 capsule Loperamid Laropharm o dată, apoi o capsulă Loperamid Laropharm, după fiecare scaun diareic eliminat. Dacă aveţi un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.
Tratamentul diarei acute asociate sindromului de colon iritabil:
Adulţi cu vârsta mai mare de 18 ani: La început administraţi 2 capsule Loperamid Laropharm odată, apoi câte o capsulă Loperamid Laropharm după fiecare scaun diareic eliminat, dacă medicul nu vă recomandă altfel. Dacă episoadele repetate de diaree continuă mai mult de două săptămâni adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Contraindicații:
Nu utilizaţi Loperamid Laropharm 2 mg capsule dacă:
- sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- aveţi vârsta mai mică de 12 ani în cazul tratării diareei acute (forma şi concentraţia Loperamid Laropharm 2mg capsule nu sunt destinate administrării pentru această categorie de vârstă);
- aveţi vârsta mai mică de 18 ani în cazul tratării diareei asociate sindromului de colon iritabil;
- diareea apare în timpul tratamentului cu antibiotice (cu spectru larg); poate fi semnul unei colite pseudomembranoase, caz în care nu se recomandă tratamentul cu clorhidratul de loperamidă;
- dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu colită ulceroasă sau colită pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);
- aveţi dizenterie – diaree cu sânge în scaun sau febră;

Precauții:
Tratamentul cu clorhidrat de loperamidă este un tratament simptomatic, ceea ce înseamnă că Loperamid
Laropharm 2 mg capsule poate face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente, însă nu va trata cauza diareei. Ori de câte ori este posibil, cauza diareei trebuie, de asemenea, tratată.
În cazul unui episod brusc (acut) de diaree, Loperamid Laropharm 2 mg capsule opreşte de obicei simptomele în decurs de 48 ore. Dacă lucrurile nu se petrec astfel, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Sarcină, alăptarea şi fertilitatea:
Deşi studiile preclinice nu au evidenţiat potenţial embriotoxic sau teratogen pentru clorhidratul de loperamidă, iar excreţia medicamentului în laptele matern este în concentraţii foarte mici, se recomandă evitarea administrării în sarcină şi alăptare. Eventuala administrare în aceste situaţii se va face strict la recomandarea şi sub supravegherea specialistului, după atenta cântărire a raportului beneficiu – risc.
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Acest medicament poate provoca somnolenţă uşoară şi tranzitorie sau vertij (ameţeală). Este recomandat să nu conduceţi şi să nu folosiţi utilaje cât timp luaţi loperamidă.

Prezentare:
10 capsule

Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

5944756400071

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

02-05-2024

Produse similare