0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Mezym Forte 10000, 10 comprimate, Berlin-Chemie Ag

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 12.58 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Brand

Stoc Magazin - Timp de livrare: 48 de ore

Tip medicament

OTC

Documente

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indicații:
În tulburări ale funcției exocrine a pancreasului produse de o pancreatită cronică, mucoviscidoza, tulburări de nutriție, meteorism și complexul simptomatic Roemheldscher; recomandat în rezecții simultane de stomac și intestin subțire, tranzit intestinal accelerat (nervozitate, afecțiuni intestinale infecțioase), tulburări în sistemul hepato-biliar, dispepsii; administrarea simultană de alimentație vegetală, grasă sau greu digerabilă. Mezym forte este indicat și pentru eliminarea gazelor din intestin înainte de explorări diagnostice (roentgen terapie).

Compoziție:
Un comprimat filmat gastrorezistent conține pancreatină (pulbere de pancreas de porc) 125 mg cu o activitate minimă: lipolitică 10000 U, amilolitică 7500 U și proteolitică 375 U și excipienți: nucleu - lactoză monohridat, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidona, stearat de magneziu; film gastrorezistent - hipromeloză, copolimer acid metacrilic: etilacrilat, trietîlcitrat, dioxid de titan (E171), talc, simeticona emulsie, macrogol 6000, carmeloza sodică, polisorbat 80, azorubină lac (E 122).

Mod de administrare:  
Dozajul Mezym forte 10000 se stabilește în funcție de severitatea insuficienței pancreatice. Doza adecvată trebuie stabilită individual. În general, doza recomandată este de 1-2 comprimate filmate Mezym forte 10000 de
3 ori pe zi, administrate în timpul meselor. În funcție de natura alimentelor ingerate, precum și de gradul cunoscut sau estimat al severității tulburărilor digestive, doza necesară poate fi mai mare. Mai ales în cazul pacienților care suferă de fibroză chistică, doza nu trebuie să depășească cantitatea de enzime necesară pentru digestia lipidelor, în funcție de cantitatea și tipul de alimente ingerate. Creșterea dozei se face numai sub supravegherea medicului și depinde de simptomatologie (ex: steatoree și dureri abdominale). Nu trebuie depășită doză zilnică de enzime de 15000-20000 unități de lipază per kg. Doză pentru copii trebuie stabilită numai de către medic. Comprimatele filmate trebuie înghițite întregi cu lichid suficient. La adulți, medicul va decide dacă este necesară administrarea de lungă durată a medicamentului. La copii, durata tratamentului trebuie stabilită de către medic.

Contraindicaţii:
Hipersensibilitate la enzimele pancreatice de origine porcină sau la oricare dintre excipienții medicamentului. Pancreatită acută și acutizări ale pancreatitei cronice în stadiul cel mai avansat al bolii.

Precauţii:
Administrarea ocazională a Mezym forțe 10000 este benefică în faza de ameliorare a pancreatitei, pe parcursul etapei de reluare a alimentației, dacă mai există dovezi de insufiență pancreatică sau dacă această persistă. În timpul tratamentului, la pacienții cu fibroza chistică pot să apară obstrucții intestinale. De aceea, la apariția simptomelor de tip ileus, trebuie luată în considerare posibilatatea unei stricturi intestinale. Dacă simptomele digestive persistă sau se înrăutățesc sub tratament, este
necesară evaluarea clinică și terapeutică a pacientului de către medic. Datorită conținutului de azorubină lac (E122), medicamentul poate provoca reacții alergice. Deoarece conține lactoză, pacienții cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță
la galactoza, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de la malabsorbție la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Mezym forte 10000 se poate administra pe durata sarcinii și alăptării. În timpul sarcinii și alăptării adresați-vă medicului d-voastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utliza orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Mezym forte 10000 nu are efecte asupra capacității de a conduce și de a folosi utilaje.

Prezentare:
10 comprimate

Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

4013054004289

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

27-04-2024

Produse similare