0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Codamin P, 20 comprimate, Terapia

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 14.99 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Stoc Magazin - Timp de livrare: 48 de ore

Cod ANM medicament

W12476002

Tip medicament

OTC

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indicatii:
Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, incluzând diferitele tipuri de cefalee cum este cefaleea migrenoasă şi cefaleea constrictivă, algii dentare, dureri sinusale, otalgii, nevralgii şi dismenoree.
Tratamentul stărilor febrile, al durerilor de gât şi ameliorarea simptomelor din răceală şi gripă.
Codeina este indicată la pacienţi cu vârsta peste 12 ani pentru tratamentul durerilor acute moderate, care nu sunt considerate a fi ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul (în monoterapie).

Compoziție:
Substanţele active sunt paracetamolul, cafeina şi codeina. Fiecare comprimat conţine paracetamol 400 mg, cafeină anhidră 23 mg şi fosfat de codeină hemihidrat 15 mg.

Mod de administrare:
Adulţi, vârstnici:
În funcţie de indicaţia terapeutică, doza recomandată este de 1 - 2 comprimate Codamin P; dacă este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4 – 6 ore. Nu trebuie depăşită doză maximă zilnică de 7 comprimate Codamin P (doza maximă de codeină fosfat nu trebuie să depăşească 240 mg).
Comprimatele trebuie administrate cu un pahar de apă sau cu alte lichide.
Durata tratamentului trebuie limitată la 3 zile, iar dacă nu se obţine ameliorarea eficientă a durerii, pacienţii/persoanele care îi îngrijesc trebuie sfătuiţi să se adreseze unui medic.
Copii şi adolescenţi:
Adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 ani şi 18 ani
În funcţie de indicaţia terapeutică, doza recomandată este de 1 - 2 comprimate Codamin P; dacă este necesar, doza se poate repeta la intervale de 6 ore.
Nu trebuie depăşită doză maximă zilnică de 7 comprimate Codamin P.
Copii cu vârsta sub 12 ani:
Codeină nu trebuie utilizată la copii cu vârsta sub 12 ani, din cauza riscului de toxicitate la opioide, ca urmare a metabolizării variabile şi imprevizibile a codeinei la morfină.

Contraindicatii:
Nu luaţi Codamin P:
- dacă sunteţi alergic la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- dacă aveţi insuficienţă hepatică severă, insuficienţă respiratorie, creşterea secreţiilor la nivelul plămânilor (hipersecreţie traheo-bronşică), criză de astm bronşic, aţi suferit recent intervenţii chirurgicale la nivelul căilor biliare (codeina creşte presiunea la nivelul căilor biliare).
- pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani) după îndepărtarea amigdalelor sau a vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn.
- dacă ştiţi că metabolizaţi foarte repede codeina la morfină.
- dacă alăptaţi.
Copiii cu vârsta sub 12 ani nu trebuie să utilizeze Codamin P.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Codamin P, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Deoarece conţine codeină, Codamin Pnu trebuie utilizat în timpul sarcinii.
Nu luaţi codeină în timpul alăptării. Codeina şi morfina trec în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Datorită sedării şi scăderii reactivităţii reflexe, Codamin P poate influenţa negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. De aceea, trebuie să fiţi atenţi dacă luaţi Codamin P şi conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

Prezentare:
20 comprimate


Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

5944702205736

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

05-05-2024

Produse similare