0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Rhinxyl Ha picaturi copii 0.05%, 10ml, Terapia

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 11.45 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Brand

Stoc Magazin - Timp de livrare: 48 de ore

Cod ANM medicament

W65377001

Tip medicament

OTC

Documente

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indicatii:
Rhinxyl Ha  0,5 mg/ml spray nazal, soluție aparține unui grup de medicamente pentru tratamentul bolilor nasului, numite simpatomimetice. Acesta conține clorhidrat de xilometazolină, care ajută la constricția vaselor capilare sanguine din nas, reducând astfel congestia mucoasei nazale.
Rhinxyl Ha  0,5 mg/ml spray nazal, soluție conține și acid hialuronic (sub formă de hialuronat de sodiu), care protejează și hidratează mucoasa nazală.
Rhinxyl Ha  0,5 mg/ml spray nazal, soluție se utilizează pentru:
-reducerea congestiei mucoasei nazale cauzate de inflamația mucoasei nazale (rinită) sau de inflamația mucoasei sinusale (sinuzită).
Rhinxyl Ha  0,5 mg/ml spray nazal, soluție este recomandat pentru utilizare la copii cu vârsta între 2 și 12 ani.

Compozitie:
Substanța activă este clorhidrat de xilometazolină. 1 ml de Rhinxyl Ha  0,5 mg/ml spray nazal, soluție conține clorhidrat de xilometazolină 0,5 mg. O pulverizare (70 µl) conține clorhidrat de xilometazolină 0,035 mg.

Mod de administrare:
Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
Doze
Copii cu vârsta între 2 și 12 ani:
1 pulverizare de Rhinxyl Ha  0,5 mg/ml spray nazal, soluție în fiecare nară, până la de 3 ori pe zi.
Rhinxyl Ha  0,5 mg/ml spray nazal, soluție nu trebuie utilizat pentru mai mult de 5 zile, cu excepția situațiilor în care este prescris altfel de către medic. Utilizarea poate fi repetată dacă tratamentul a fost întrerupt timp de câteva zile.
În cazul răcelii cronice, utilizarea Rhinxyl Ha  0,5 mg/ml spray nazal, soluție trebuie să se facă sub supraveghere medicală, pentru a preveni atrofierea (subțierea) mucoasei nazale a copilului.
Nu trebuie să se utilizeze doze mai mari decât dozele recomandate.

Contraindicatii:
Nu utilizați RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție:
-în cazul în carecopilul dumneavoastră este alergic la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
-în cazul în carecopilul dumneavoastră are inflamație uscată a mucoasei nazale (rinită sicca)
-în cazul în carecopilul dumneavoastră a suferit o intervenție neurochirurgicală (chirurgie transfenoidală a glandei pituitare sau orice altă intervenție neurochirurgicală care presupune expunerea meningelor)
-în cazul în carecopilul dumneavoastră are presiune crescută în interiorul ochiului, mai ales glaucom cu unghi îngust
-la sugari și copii cu vârsta sub 2 ani.

Precautii:
Înainte să utilizaţi RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Această concentrație de RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție este destinată pentru utilizare la copii. Aceste informații sunt totuși valabile pentru substanța activă, clorhidrat de xilometazolină.
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu există date adecvate privind utilizarea clorhidratului de xilometazolină la femeile gravide. De aceea, RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, soluție nu trebuie utilizat în timpul sarcinii.
Acest medicament nu trebuie utilizat în timpul alăptării, întrucât nu se cunoaște dacă clorhidratul de xilometazolină se excretă în laptele uman.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Nu se preconizează reducerea capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje dacă medicamentul este utilizat conform instrucțiunilor.

Prezentare:
10 ml

Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

5944702206665

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

02-05-2024

Produse similare