0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Postinor - 2, 750 micrograme, 2 comprimate, Gedeon Richter Romania

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 69.31 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Brand

Stoc Magazin - Timp de livrare: 48 de ore

Cod ANM medicament

W10117001

Tip medicament

OTC

Documente

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Indicatii:
Postinor-2 este un contraceptiv de urgenţă, care poate fi utilizat în termen de 72 ore (3 zile) după un contact sexual neprotejat sau de la eşuarea metodei contraceptive utilizate de dumneavoastră.
Postinor-2 conţine o substanţă activă sintetică de tip hormonal, denumită levonorgestrel.
Previne aproximativ 84% din sarcinile posibile, dacă îl luaţi în primele 72 de ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat. Nu va preveni sarcina de fiecare dată şi este mult mai eficient cu cât este luat mai repede după contactul sexual neprotejat. Este mai bine să îl luaţi în primele 12 ore decât să amânaţi până în a treia zi.
Se consideră că Postinor-2 acţionează prin:
- împiedică ovarele dumneavoastră să elibereze un ovul;
- împiedică fertilizarea cu spermă a ovulului deja eliberat.
Postinor-2 poate preveni să rămâneţi însărcinată doar dacă este administrat în decurs de 72 de ore după un contact sexual neprotejat.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Postinor-2:
- dacă sunteţi alergică la levonorgestrel sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Postinor-2, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina și alăptarea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina:
Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă sunteţi deja gravidă.
Dacă rămâneţi gravidă chiar şi după ce aţi luat acest medicament este foarte important să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Nu există dovezi că Postinor-2 va dăuna copilului ce se dezvoltă în uterul dumneavoastră dacă utilizaţi Postinor-2 aşa cum este prescris. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră poate va dori să verifice dacă acea sarcină este extrauterină (în care copilul se dezvoltă undeva în afara uterului). Această atenţionare este deosebit de importantă dacă aveţi o durere abdominală severă după ce aţi luat Postinor-2 sau dacă aţi mai avut în trecut o sarcină extrauterină, intervenţie chirurgicală la nivelul trompelor uterine sau boală inflamatorie pelvină.
Alăptarea:
Cantităţi foarte mici din substanţa activă a acestui medicament pot apărea în laptele matern. Se consideră că aceste cantităţi nu sunt dăunătoare copilului, însă pentru mai multă siguranţă puteţi lua comprimatul imediat după ce alăptaţi şi să evitaţi apoi alăptarea pentru cel puţin 8 ore după ce aţi luat comprimatul. În acest fel, luaţi comprimatul cu mult înainte de următoarea masă şi reduceţi cantitatea de substanţă activă pe care copilul dumneavoastră ar putea să o preia din laptele matern.
Fertilitatea:
Postinor-2 creşte posibilitatea dereglărilor de ciclu menstrual care pot determina, uneori, apariţia ovulaţiei mai devreme sau mai târziu. Aceste schimbări pot determina modificarea perioadei fertile; cu toate acestea, nu există date pe termen lung cu privire la fertilitate.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Utilizarea la copii şi adolescenţi:
Acest medicament nu este recomandat la copii. Dacă aveţi sub 16 ani trebuie să vă prezentaţi la medicul dumneavoastră sau la cabinetul de planificare familială pentru a primi contracepţie de urgenţă.
Luaţi un comprimat cât mai curând posibil (dar nu mai târziu de 72 de ore – 3 zile) după ce aţi avut un contact sexual neprotejat. Înghiţiţi comprimatul întreg, cu apă dacă este necesar. Nu amânaţi administrarea primului comprimat. Comprimatul acţionează cu atât mai eficient cu cât îl luaţi mai repede după contactul sexual neprotejat.
Este important să luaţi al doilea comprimat la 12 ore (şi nu mai târziu de 16 ore) după primul comprimat. Aceasta poate însemna că trebuie să vă programaţi alarma ceasului pentru administrarea celui de-al doilea comprimat. Dacă nu sunteţi sigură despre programarea momentului pentru administrarea comprimatelor, adresaţi-vă farmacistului pentru informaţii.

Compozitie:
- Substanţa activă este levonorgestrel. Fiecare comprimat conţine levonorgestrel 750 micrograme.
- Celelalte componente sunt: amidon de cartof, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc, amidon de porumb, lactoză monohidrat.

Prezentare:
2 comprimate


Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

5997001359617

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

04-05-2024

Produse similare