0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Dipiridamol 25 mg, 30 comprimate, Zentiva

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 9.52 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Contacteaza-ne pentru a afla mai multe detalii despre achizitionarea acestui produs.

Tip medicament

OTC

Documente

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indicatii:
- vasodilatator in managementul pe termen lung al cardiopatiei ischemice cronice;
- adjuvant la tratamentul anticoagulant oral pentru prevenirea complicatiilor tromboembolice la purtatorii de proteze valvulare;
- antiagregant, asociat cu acid acetilsalicilic, in tratamentul diverselor afectiuni cu risc tromboembolic (afectiuni cardiace, by-pass aorto-coronarian, trombocitemii, afectiuni vasculare periferice, boala Kawasaki etc);
- in testul de stress pentru diagnosticul scintigrafic cu thaliu al ischemiei miocardiace, alternativ la administrarea i.v.; produce vasodilatatie coronariana importanta;
- la copii: pentru profilaxia trombozelor arteriale in cazul poliglobuliilor secundare cardiopatilor congenitale cianogene si pentru preventia accidentelor tromboembolice la copii purtatori de proteze valvulare mecanice.

Compozitie:
Un comprimat filmat contine dipiridamol 25 mg si excipienti:-nucleu- amidon de porumb, lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, povidona K 30, talc, stearat de magneziu;-film- hipromeloza, polisorbat 80, dioxid de titan (E171), macrogol 6000, galben amurg (E110).

Mod de administrare:
Adulti
- doza recomandata ca antiagregant si adjuvant la tratamentul anticoagulant oral este de 75-100 mg dipiridamol de patru ori pe zi (3-4 comprimate filmate Dipiridamol 25 mg de 4 pe zi). Se poate creste pana la maxim 600 mg dipiridamol pe zi.
- doza recomandata ca vasodilatator este de 50 mg dipiridamol de trei ori pe zi (2 comprimate filmate Dipiridamol 25 mg de 3 pe zi).
- in testul de stress pentru diagnosticul scintigrafic cu thaliu al ischemiei miocardiace, se pot administra 300 mg dipiridamol oral (12 comprimate filmate Dipiridamol 25 mg, alternativ la administrarea i.v. sub forma de solutie injectabila.
Copii cu varsta peste 5 ani: doza recomandata este de 2-4 mg dipiridamol pe kg si zi.

Dipiridamolul se administreaa cu aproximativ 1 ora inaintea mesei.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la dipiridamol sau la oricare dintre excipienti.

Precautii:
S-au semnalat aparitia de dureri anginoase, modificari ECG de tip ischemie si tulburari de conducere. Administrarea concomitenta de vasodilatatoare poate determina hipotensiune arteriala severa.

Reactii adverse:
Tulburari gastro-intestinale: greata, varsaturi, diaree, poate fi incorporat in calculii biliari (poate accelera formarea de calculi biliari).
Tulburari ale sistemului nervos: cefalee, ameteli, vertij.
Tulburari cardiace: hipotensiune arteriala, dureri precordiale sau agrava caracterul durerilor anginoase; aritmii, tahicardie datorita proprietatilor vasodilatatoare.
Tulburari vasculare: hipotensiune arteriala, senzatie de caldura, hiperemie faciala.
Tulburari ale sistemului imunitar: eruptii cutanate, urticarie, angioedem, bronhospasm.
Tulburari hematologice si limfatice: au fost raportate foarte rare cazuri de accidente hemoragice si cazuri izolate de trombocitopenie.
Au mai fost raportate:
- cazuri rare de mialgii.
 
Mod de pastrare:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Prezentare:
30 comprimate filmate


Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

5944705003728

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

02-05-2024

Produse similare