0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Cal-C-Vita, 10 comprimate, Bayer

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 31.61 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Brand

Stoc Magazin - Timp de livrare: 48 de ore

Cod ANM medicament

W51374001

Tip medicament

OTC

Documente

Informatii detaliate

Compoziție:
Comprimate efervescente (tub cu 10 buc.) conținând:
Substanțe active: 1000 mg vitamina C (acid ascorbic), 250 mg calciu (625 mg CaCO3), 7,5 mg (300 UI) vitamina D3 (colecalciferol), 15 mg vitamina B6 (piridoxină) și 1500 mg acid citric per comprimat efervescent.
Excipienți: arome; edulcorant (aspartam). 1 comprimat efervescent conține 440 mg hidrați de carbon (echivalentul a 7,6 kJ) și 227 mg sodiu (echivalentul a 0,6 g clorură de sodiu).

Acțiune terapeutică:

Proteinele, acizii grași și hidrații de carbon necesare pentru creștere, regenerare și energie pot fi utilizate numai dacă organismul primește atât vitamine cât și minerale. Există o strânsă interdependență între metabolismul calciului și cel al vitaminelor C, B6 și D3, în mod particular în formarea oaselor: calciul este mineralul cel mai strâns legat de situația vitaminelor din organism.
Cal-C-Vița ajută organismul să-și întărească rezistența la îmbolnăvire.

Indicații:
Deoarece substanțele active din compoziția Cal-C-Vita sunt similare celor naturale, din alimente, nu au fost efectuate studii farmacocinetice.
Pentru acoperirea necesitaților nutriționale ale perioadelor de creștere și dezvoltare, în timpul bolilor și convalescenței, la vârstnici, în perioadele de efort psihic și fizic, în perioadele cu probabilitate crescută de a răci. Creșterea rezistenței la infecții; în cazurile de oboseală fizică rapidă. Favorizarea vindecării rănilor și fracturilor; prevenirea deficitului de vitamine și de calciu și a osteomalaciei (înmuierea oaselor).

Mod de administrare:
Un comprimat efervescent zilnic (sau după recomandarea medicului). Prin dizolvarea într-un pahar cu apă a comprimatului efervescent se obține o băutură cu gust plăcut.

Contraindicații:
Alergie la una sau mai multe componente ale produsului, hipervitaminoza D, hipercalcemie, litiază renală, litiază urinară sau insuficiență renală.

Precauții:
Cal-C-Vita nu trebuie luat o perioadă mai lungă de timp în doze mai mari decât cele recomandate.

Interactuni cu alte medicamente:
În cazul respectării dozelor recomandate nu sunt posibile interacțiuni specifice. Influența asupra testelor de laborator: la diabetici, vitamina C poate influența dozarea glucozei urinare, deși glicemia sanguină nu este afectată. Ca urmare, administrarea de vitamina C trebuie întreruptă cu câteva zile înainte de efectuarea acestor analize.

Sarcină și alăptare:
Administrarea de Cal-C-Vita în timpul sarcinii poate fi benefică. Până acum nu există nici un fel de date care să ateste existența unor riscuri în timpul sarcinii, și pare puțin probabil că ar putea exista vreun pericol pentru fat. Cal-C-Vita poate fi folosit de mamele care alăptează.

Reacții adverse:
În cazul respectării dozelor recomandate nu este posibilă apariția unor efecte secundare, nici chiar în cazul administrării de lungă durată.


Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

3534510002904

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

17-05-2024

Produse similare