0

0.00 RON

Coșul este gol

Nu aveti produse in cos!

Muconasal spray nazal, 1,18 mg/ml, 10 ml, Sanofi

  • Transport gratuit peste 199 RON
Pret: 31.99 RON

Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacie poate varia.

Brand

Stoc Magazin - Timp de livrare: 48 de ore

Cod ANM medicament

W63945001

Tip medicament

OTC

Informatii detaliate

Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indicatii:
Muconsal spray nazal este un decongestionant de uz topic, indicat pentru ameliorarea congestiei nazale, asociată cu răceala comună şi rinita alergică şi pentru facilitarea drenării secreţiilor în sinuzite şi otite medii (infecţii la nivelul urechii medii), la recomandarea medicului.
Tramazolina, principiul activ al Muconasal spray, micşorează diametrul vaselor şi astfel reduce congestia mucoasei nazale. Aceast duce la decongestionarea pe un termen lung a meatului nazal (căilor nazale). După ce vă administraţi sprayul de Muconasal spraz, efectul acesta apare de obicei în
decurs de 5 minute şi durează timp de 8-10 ore.

Contraindicații:
Nu utilizaţi Muconasal spray:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de tramazolină, clorură de benzalconiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Muconasal spray.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Muconasal spray, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Nu se recomandă administrarea Muconasal spray în timpul primului trimestru de sarcină. În celelalte trimestre de sarcină şi în perioada alăptării Muconasal spray se va administra numai la recomandarea medicului, după evaluarea raportului risc/beneficiu.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Totuşi, în timpul tratamentului cu Muconasal spray pot să apară efecte adverse ca de exemplu halucinaţii, somnolenţă, stare de calm (efect sedativ), ameţeli şi oboseală. De aceea, se recomandă prudenţă atunci când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje. Dacă manifestaţi oricare dintre efectele adverse menţionate mai sus, trebuie să evitaţi astfel de sarcini, cu potenţial risc, cum sunt conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.

Mod de administrare:
Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Adulţi: doza recomandată este de un puf Muconasal spray (0,0826 mg clorhidrat de tramazolină) de maxim 4 ori pe zi, în fiecare nară.
Administrarea nu se va continua mai mult de 5 până la 7 zile fără avizul medicului.
Muconasal spray este recomandat numai adulţilor şi copiilor peste 6 ani.

Instrucţiuni pentru utilizarea pompei dozatoare:
Înainte de fiecare utilizare se vor respecta următoarele instrucţiuni:
1. Se desface capacul protector.
2. Înainte de utilizarea pentru prima dată a pompei dozatoare, aceasta trebuie acţionată în mod repetat până se eliberează o soluţie cu aspect de ceaţă uniformă.
La întrebuinţările ulterioare, pompa dozatoare este gata de utilizare.
Se suflă bine nasul înainte de a utiliza Muconasal spray. Se introduce aplicatorul nazal într-o nară şi se acţionează pompa dozatoare o dată. Apoi se repetă aplicarea în cealaltă nară.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este: clorhidrat de tramazolină sub formă de clorhidrat de tramazolină monohidrat; un ml spray nazal, soluţie conţine clorhidrat de tramazolină 1,18 mg sub formă de clorhidrat de tramazolină monohidrat 1,265 mg.

Prezentare: 10 ml

Imaginea afisata este cu titlu de prezentare iar ambalajul produsului poate diferi.

Cod produs

9006968003337

ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de

08-05-2024

Produse similare